Київський жіночий гандбольний клуб «Спартак» очима вболівальників.


Цей блог створений людьми, які активно підтримують «Спартак», які пишаються ним та завжди залишаються з клубом. Людьми, які своєю підтримкою вселяють у гравців надію та прагнення до перемог, людьми, що ще тільки починають разом із командою свій шлях до мети, шлях до великих перемог та уславлення міста Києва!

На цьому блозі Ви зможете дізнатись цікаві відомості про клуб, його історію,розклад майбутніх матчів.

Дещо з того, що, можливо, Вас дуже здивує і спонукатиме приходити на матчі, або просто цікавитись гандболом та «Спартаком».

Тож, як то кажуть, ласкаво просимо!

четвер, 17 травня 2012 р.

Вітаємо Зінаїду Турчину з Днем народження!

Вельмишановна Зінаїдо Михайлівна! 
Від усієї душі бажаємо Вам міцного здоров"я, повноти людського щастя, Божої
благодаті, душевної гармонії і сімейного затишку, невичерпних життєвих сил і нових
перемог на ниві служіння національному гандболу. 


Вперше про гандбол вона почула у 13-ть. Тоді майбутній чоловік Зіни, Ігор Турчин, набирав дівочу команду і запросив її до секції. Вона досі чудово пам'ятає і першу перемогу, і першу поразку.
Пророцтво тренера справдилося - у 1976-му у Монреалі збірна СРСР, яку тренував Турчин, здобула Олімпійське золото. І далі - тільки тріумфи. Перемога на наступних іграх, найвищі щаблі європейських та світових чемпіонатів. Подружжя Турчиних стало світовими зірками.
2
У харизматичного Ігоря Турчина була закохана уся дівоча команда. Та він обрав Зіну. Після весілля дівчата з ревнощів влаштували їй бойкот прямо на ігровому майданчику. Однак тренеру вдалося не тільки вгамувати пристрасті, а й згуртувати колектив.
Втративши у 93-му чоловіка, вона втратила цілий світ. Зараз її життя - це гандбол, двоє дітей та онука.
У 2000-му міжнародна федерація гандболу визнала Зінаїду Турчину найкращою гандболісткою світу 20-го століття. Сьогодні, у свої 65-ть Зінаїда Михайлівна мріє - вітчизняний гандбол ще повторить зіркову славу команди Турчина.

Немає коментарів:

Дописати коментар